Tarte Tartelette Amazonian Clay matte palette šešėlių paletės apžvalga

by - 14:15



Šiandien noriu pasidalinti apžvalga apie Tarte Tartelette Amazonian clay matte akių šešėlių paletę. Tarte tai 2000 metais įkurta amerikiečių kompanija, kuri pastaruoju metu yra gana populiari, ja prekiauja didžioji dalis stambiųjų Amerikos parduotuvių, deja, nei Lietuvoje, nei Anglijoje šios kosmetikos įsigyti dar negalime, tačiau oficiali Tarte svetainė siunčia produkciją ir į kitas šalis, įskaitant Lietuvą, bet apie tai truputį vėliau.



Tarte šešėlių paletės ilgą laiką buvo mano norų sąraše dėl jų pakankamai kompaktiško, nedidelio dydžio, didelio veidrodžio, juk tai fantastiškas variantas kelionėms, taip pat ir dėl natūralių, žemiškų spalvų, kurios puikiai tinka kasdienai. Aš išsirinkau Tartelette Amazonian clay matte paletę, nes ją sudaro tik matinės spalvos, kurių yra dvylika, taip pat norėjosi šiek tiek šaltesnių, neutralių spalvų šešėlių. Aišku, verta paminėti, kad pati paletė atrodo nuostabiai gražiai ir prabangiai - vidus šviesaus aukso spalvos su veidrodiniu atspindžiu. Pati paletė nedidelė (13x10,5cm), tačiau ganėtinai sunki, metalinė.








Taip atrodo swatch'ai su šepetėliu. Tiesą sakant visos spalvos imtos po tris kartus, nes po vieno perbraukimo šepetėliu beveik nieko nesimatė.. Šiaip spalvų paletė tikrai graži, nuo labai šviesių, iki įvairaus tamsumo šaltesnių ir šiltesnių rudų spalvų, keli slyviniai atspalviai bei juoda spalva. Problema su šiais šešėliais yra ta, kad dauguma nėra smarkiai pigmentuoti, kas būtų ne tokia jau ir didelė problema, tačiau jie nėra netgi kreminiai, o yra kietoki ir netgi šiurkštoki, „kreidiniai“. Vidurinės paletės spalvos nesidengia tolygiai tiek ant rankos, tiek ir ant akių vokų. Mėgstamiausia mano spalva iš šios paletės yra juoda, nes ji vienintelė tikrai puikios pigmentacijos, tačiau turi kitą problemą - smarkų byrėjimą dažant akis, tad geriausia ją naudoti dar nepadažius veido. Kitos spalvos neturi tokio stipraus byrėjimo. Taip pat šį kart pateikiu swatch'us ir su pirštu :




Žinoma, su pirštu pigmentacija tikrai geresnė ir spalvos atrodo ryškiau, tačiau ir čia matosi mano minėtas šešėlių netolygumas, jie nesidengia gražiai. Ant akių taip pat išlieka ta pati problema - norint juos išsklaidyti reikia įdėti nemažai darbo, norint ryškesnės pigmentacijos reikia šešėlius imti ne po vieną ir ne po du kartus, o nemaža dalis spalvų ant bent jau ant mano akių atrodo vienodai. 




Paletės sudėtis gana įprasta šešėliams, pirmasis ingredientas pigioji šešėlių dalis - talkas, vėliau įvairūs nekenksmingi absorbentai ir silikatai, tačiau ir yra blogasis konservantas fenoksietanolis, ir labai gaila, tačiau paskutiniu metu pastebiu jį didžiojoje daugumoje kosmetikos priemonių. Na, bent jau kaip rašoma ant dėžutės šešėliai yra be parabenų, mineralinio aliejaus, ftalatų ir kitokių kenksmingų medžiagų. 


Tarte kompanija yra cruelty free, netestuoja ant gyvūnų, tačiau jau apie tris metus priklauso japonų Kose kompanijai, kuri ant gyvūnų testuoja, todėl tarp pirkėjų yra kilę daug ginčų, nes perkant Tarte produkciją kartu remiamas ir ant gyvūnų testuojantis Kose brand'as

Vienas šešėlis šioje paletėje sveria 1,5g. Palyginimui - MAC 1,3g, Makeup Geek 1,8g, Zoeva 1,5g, Morphe 1,6g. Pagaminta JAV.


Aš ją įsigijau oficialiame http://tartecosmetics.com puslapyje. Jos kaina šiuo metu 42 eurai, plius siuntimo išlaidos į Lietuvą, kurios yra nuo 16 eurų. Siunčiama per kurjerius ir prekės ateina per 6-10 dienų. Tiesa, siunčiantis iš JAV ir viršijus 22 eurus be siuntimo išlaidų Lietuvoje gali prisidėti pvm mokestis už prekes, taip pat siunčiantis iš Tarte viršijant šią sumą yra galimybė sumokėti šiuos mokesčius jau iš karto.

Nors paletės išvaizda yra labai graži ir kompaktiška, vis dėlto teigčiau, kad ši paletė tikrai yra neverta savo kainos, nes graži išvaizda neretai neatspindi pačio produkto kokybės. Tačiau tai tikrai nereiškia, kad visa Tarte produkcija tokia, esu įsitikinusi, kad kažką iš Tarte dar bandysiu ir labai greitai :) 


Besame  



You May Also Like

0 komentarai (-ų)